TOPWERKGEVER GESPOT!
KIM’S CHOCOLATES ZOEKT NIEUWE MEDEWERKERS,
IN HET BIJZONDER TECHNISCH GESCHOOLDEN EN
EERSTELIJNSVERANTWOORDELIJKEN
Kies een job om in te bijten!
TIENEN // Sinds 1987 streeft Kim’s Chocolates ernaar om de beste Belgische chocolade te maken, waarbij duurzaamheid binnen de gehele distributieketen en het productieproces vooropstaat. Het eigen merk van Kim’s Chocolates is Cachet, daarnaast produceren ze voor veel private labels. Met een jaarlijkse omzet van om en bij de 86 miljoen euro is het bedrijf een van de grootste Belgische fabrikanten en exporteert naar meer dan 70 landen. Kim’s Chocolates is permanent op zoek naar nieuwe medewerkers, in het bijzonder met een technische scholing of gevoel voor techniek. Onze ultramoderne faciliteit in de industriezone aan de Grijpenlaan is vlot bereikbaar, of je nu met de auto, fiets of openbaar vervoer komt.
GEVARIEERDE JOBS
Er werken ruim 180 mensen in de fabriek: technici, operatoren die de fabriek procestechnisch sturen, lijns- en verpakkingsoperatoren, logistieke en ondersteunende medewerkers. “Er is veel variatie aan jobs en elke job is op zijn beurt ook afwisselend. Een belangrijk aspect in ons bedrijf is dat er een brede waaier aan techniciteit aan bod komt”, legt HR Director Anja Pelgrims uit. “Van heel zware tot heel fijne mechaniek en van klassieke tot moderne en geautomatiseerde hoogtechnologische apparatuur. Voor technici is er voor ieder wat wils. Het werk is divers en
uitdagend. Maar we verwachten ook input, betrokkenheid en initiatiefname van onze medewerkers. We willen een hoog kwaliteitsniveau halen en daar hebben we mensen
voor nodig die een zekere precisie nastreven.”
TOPPRESTATIES EN GROEI:
HET KIM’S CHOCOLATES OPLEIDINGSAVONTUUR
“We willen de medewerker heel centraal stellen in ons bedrijf”, vervolgt Anja Pelgrims. “We zetten heel hard in op vorming en training on the job, of het nu gaat om een productiemedewerker die start of een allround technieker. Ook al is er vaak veel basiskennis aanwezig, het werk op de vloer is zeer gespecialiseerd en vraagt om een doorgedreven opleiding. We hebben ook een heel aantrekkelijk loonbeleid waarbij mensen meer kunnen verdienen als hun kennis en vaardigheden toenemen. Ik ben ook trots op ons onthaalbeleid: iedere nieuwkomer krijgt een meter of peter en van in het begin een heel opleidingsplan. We
voorzien zelfs taallessen voor wie dat nodig heeft. Onze opleidingstrajecten op maat zorgen er ook voor dat mensen heel veel doorgroeimogelijkheden hebben. Bij ons doet het diploma er niet zo toe, wel de talenten van mensen. Zo werkt er een bakker op IT, een bankier als lijnoperator. Voor mensen zonder het juiste diploma maar de juiste vaardigheden en attitude hebben we een
eigen opleidingstraject op maat. Nieuw is de doorgroei tot TOPPERS. Zo kunnen operatoren inpak zich technisch bijscholen en doorgroeien tot eerstelijnstechnici, zijnde de Technisch Ondersteunend Productiemedewerkers die voortaan instaan voor de ombouw van de inpaklijnen en het oplossen van kleine storingen. Dit betekent promotie voor de operatoren en ontlasting voor de technische dienst. Eigenlijk geven we binnen Kim’s Chocolates iedereen opleidingskansen. (Nieuwe) eerstelijnsverantwoordelijken/teamleaders worden ondersteund door
zowel interne als externe coaching om hen sterker te maken in hun rol als leidinggevende. Het is belangrijk dat zij de juiste vaardigheden hebben om onze medewerkers goed te ondersteunen en voor iedereen een fijne werkplek te creëren.
DUURZAME PRODUCTIE
Kim’s Chocolates heeft heel wat acties ondernomen om de ecologische
voetafdruk te verkleinen. Dit heeft ertoe geleid dat ze haar fabriek misschien wel
de ‘groenste’ van Europa mag noemen. Zo zijn alle gebruikte bouwmaterialen
100% recycleerbaar en voorzien de 4.000 zonnepanelen in 15 tot 20% van de
totale energiebehoefte, bovendien komt alle overige elektriciteit uit 100%
hernieuwbare energiebronnen: waterkracht-, zonne- en windenergie.
Paradepaardje is de eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie.
www.beyondchocolate.be
SDG PIONEER
Wouter / teamleader allround techniekers / 2 jaar in dienst
“Warme collegiale sfeer is de sleutel totzelfontplooiing!”
Wouter (36), werkte 12 jaar als orthopedisch technieker en maakte een carrièreswitch omwille van de hoge werkdruk. Zijn zoektocht naar een geschikt werk had geen succes, tot hij naar Kim’s Chocolates werd verwezen via een uitzendkantoor. “De consulent van dat kantoor begreep wat ik zocht en legde de link naar hier. Zelf had ik er nooit aan gedacht om in voeding te gaan werken. Het werk valt hier reuze mee, er is een grote collegialiteit, een aangename werksfeer, je krijgt tijd om te leren en ik werk kort bij huis.”
Maarten / inpakverantwoordelijke / 7 jaar in dienst
“Groeien in mijn carrière én als mens. Hier ben ik niet alleen een inpakverantwoordelijke
maar ook deel van een warm en divers team.”
Maarten (30), begon in 2016 bij Kim’s Chocolates als technisch productiemedewerker, groeide door tot assistent inpakverantwoordelijke en is sinds 1 juni 2023 inpakverantwoordelijke.
“Ik werk graag bij Kim’s vanwege de goede werksfeer en de vele doorgroeimogelijkheden. We krijgen on-the-job training en externe coaching indien nodig. Het werk is gevarieerd en ik geniet van het aansturen en begeleiden van mijn team, dat divers en hecht is.”